25 Φεβ 2009

Artist : Tatsuyuki Tanaka


Ο Tatsuyuki Tanaka γεννήθηκε στις 25 Μαΐου του 1965. Δραστηριοποιείται στο χώρο του animation, της εικονογράφησης και των κόμικς. Συνεργάζεται με το στούντιο κινουμένων σχεδίων Studio 4°C, δημιουργώντας concept art (βασικές εικονογραφήσεις πάνω στις οποίες βασίζονται τα κινούμενα σχέδια - φόντο και χαρακτήρες).

Υπήρξε ένας από τους βασικούς animators της ταινίας του Katsuhiro Otomo "Akira". Έχει συνεργαστεί με τον Kohji Morimoto για το storyboard (βασική σκηνοθετική απεικόνιση του σεναρίου) και το key animation, της ταινίας Eternal Family. Επίσης συμμετείχε στη δημιουργία διαφημιστικών σποτ της NIKE και στο διαφημιστικό animation για την προώθηση της τραγουδίστριας Utada Hikaru.

To 2006 ολοκλήρωσε την πρώτη ατομική του animation δουλειά, την οποία και σκηνοθέτησε ο ίδιος. Πρόκειται για την ιστορία Tounin Kit που περιλαμβάνεται στην ανθολογία κινουμένων σχεδίων Genius Party. Όσον αφορά στα κόμικς, έργα του εκδίδονται μέσα από τα περιοδικά "Comickers Art" και "S" (Kikan Esu), έχει εκδώσει ένα εκπληκτικό artbook με τίτλο "Cannabis Works", ενώ αυτήν την περίοδο ετοιμάζει ένα καινούργιο manga με τίτλο "Boiled Head".





See also http://www.pinktentacle.com/2009/01/fifth-dimension-treatment-tatsuyuki-tanaka/
See also http://www.linesandcolors.com/2009/02/10/tatsuyuki-tanaka/

1 σχόλιο:

  1. Κατέβασα το Genius Party και είναι πολύ ενδιαφέρουσα η τροχιά των ιστοριών γύρω από το σουρεαλισμό με όχημα κυρίως την fantasy και την επιστημονική φαντασία.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εισάγετε εδώ το σχόλιό σας