16 Μαρ 2009

Artist : Arthur Suydam

Ο Arthur Suydam (γεννηθείς στις 18 Μαΐου του 1953) είναι ένας Αμερικανός κομίστας (και μουσικός...), ο οποίος, τη δεκαετία του '70, εισήλθε δυναμικά στο προσκήνιο χάρη στη δημιουργικά καινοτόμο δουλειά του, που συνδυάζει την τέχνη των κόμικς με την "κλασική" ζωγραφική.

Από Arthur Suydam

Υπήρξε συνεργάτης του περιοδικού Heavy Metal και ήταν από τους πρώτους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο περιοδικό Penthouse Comix. Εκτός από τις καθαρά ατομικές του δουλειές, όπως τα Cholly and Flytrap, Wind in the Willows, Libby in the Lost World και Mudwogs, ο Suydam έχει συμμετάσχει, είτε με σχέδιο είτε με σενάριο, σε αναρίθμητες εκδόσεις κόμικς όπως τα House of Secrets, Batman, Conan, Tarzan, Predator, Aliens, Death Dealer, Epic Illustrated και National Lampoon, και φυσικά έχει εργαστεί για πολλές εταιρείες, ορισμένες από τις οποίες είναι οι Marvel, DC Comics, Image, Last Gasp, Vanguard Productions και Eva Ink.

Από Arthur Suydam

Το οικογενειακό περιβάλλον του Arthur Suydam έπαιξε μεγάλο ρόλο στο ξεκίνημα της πορείας του ως καλλιτέχνη. Ο θείος του, James Augustus Suydam, διάσημος ζωγράφος της λεγόμενης "σχολής του ποταμού Hudson", μαζί με τους Thomas Cole και Frederick Church, βοήθησε στη διεθνή αναγνώριση της αμερικανικής τέχνης στα μέσα του 19ου αιώνα. Ένας άλλος θείος του. ο Edward Henry Suydam, θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς καλλιτέχνες στο χώρο της αρχιτεκτονικής, με έργα του να φιλοξενούνται στο Λευκό Οίκο και το Μουσείο της Νέας Υόρκης.

Από Arthur Suydam

Από τα νεανικά του χρόνια, είχαν ανοίξει πολλοί δρόμοι για το δημιουργικό του ταλέντο. Στα 14 του χρόνια ήταν ένας βραβευμένος συγγραφέας, ζωγράφος και μουσικός, και δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά στο New Jersey. Στην ηλικία των 18 είχε ήδη διεθνή καριέρα στο χώρο της συγγραφής και της εικονογράφησης, με το έργο του να εκδίδεται από τους μεγαλύτερους εκδότες.

Από Arthur Suydam

Πολλές φορές τον έχουν χαρακτηρίσει ως συνδυασμό underground καλλιτέχνη και ζωγράφου της Αναγέννησης. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία συμπεριλαμβανομένων των Lifetime Achievement Awards από το πανεπιστήμιο του Maryland και του φεστιβάλ κινηματογράφου του San Sebastian στην Ισπανία το 2005.

Το τελευταίο διάστημα ασχολείται κυρίως με τη δημιουργία εξώφυλλων για την Marvel Comics για τις σειρές Marvel Zombies, Ghost Rider, Hellstorm, Moon Knight και Wolverine.

See also Wikipedia
See also Lambiek Comiclopedia

Από Arthur Suydam

Από Arthur Suydam

Από Arthur Suydam

Από Arthur Suydam

Από Arthur Suydam

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εισάγετε εδώ το σχόλιό σας